Blog

wędzenie ryb

Metody wędzenia ryb

Wędzone ryby są nie tylko wyjątkowo smaczne i aromatyczne, ale też bogate w niezbędne składniki odżywcze i minerały. Producenci wyrobów rybnych stosują dwie główne metody wędzenia ryb: na zimno i na gorąco. Na czym polega metoda na zimno? A jak wygląda wędzenie ryb na gorąco? Na te pytania odpowiemy w niniejszym wpisie.

Czytaj więcej

świeże ryby

Korzyści ze spożywania ryb

Ryby to jeden z niezbędnych elementów zbilansowanej diety każdego człowieka. Są one nie tylko smaczne i aromatyczne, ale i bogate w rozmaite, niezbędne składniki. Ryby to cenne źródło kwasów omega-3, witamin i minerałów. Jakie jest znaczenie ryb w codziennej diecie? Dlaczego warto jeść ryby i jak często powinny one gościć na naszym stole? Na te i inne pytania odpowiemy we wpisie. Zapraszamy!

Czytaj więcej